Σε ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ το Άκτιο - Αμβρακία ύψους 150 εκατ. ευρώ

Σε ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ το «Άκτιο - Αμβρακία» ύψους 150 εκατ. ευρώ

26/06/2018

Της Μαριάννας Τζάννε

H κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ είναι ο προσωρινός μειοδότης στην εργολαβία-σκούπα, ύψους 150 εκατ. ευρώ του Άκτιο - Αμβρακία μήκους 48,5 χλμ με έκπτωση 49,85%. Στον διαγωνισμό δεύτερος μειοδότης με έκπτωση 42,41% ήταν η ιταλική GD Infrastrutture που κινείται υπό την καθοδήγηση της Μηχανικής, τρίτος μειοδότης η Μυτιληναίος με έκπτωση 39,63% και τέταρτος η Ιντρακάτ με έκπτωση 39,52%. Οι δύο όμιλοι καλούνται να ολοκληρώσουν ένα έργο που πέρασε από σαράντα κύματα αφού βάλτωσε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων του αναδόχου, προβλημάτων στις απαλλοτριώσεις και έλλειψης βασικών μελετών.

Το αντικείμενο του έργου όπως περιγράφεται στο κείμενο της προκήρυξης είναι η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωσης της Πράξης «Κατασκευή Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου», που δεν ολοκληρώθηκαν στα πλαίσια των αρχικών συμβάσεων.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία αποτελεί στην ουσία τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού. θα συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού, ο οποίος επί χρόνια αποτελούσε μία φυσική τομή στη δυτική πλευρά της χώρας και επέτεινε τα χρόνια προβλήματα απομόνωσης της περιοχής. Η συμβολή της στην τοπική οικονομική και κοινωνική κατάσταση της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

newmoney.gr

Δείτε επίσης: