Συνελήφθη ο CEO της Audi για το σκάνδαλο Dieselgate

Συνελήφθη ο CEO της Audi για το σκάνδαλο Dieselgate

18/06/2018

Ο επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler, συνελήφθη τη Δευτέρα, δήλωσε εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας Volkswagen.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο κ. Stadler συνελήφθη σήμερα το πρωί και ότι είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία για να καθοριστεί εάν θα παραπεμφθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της VW, προσθέτοντας ότι το τεκμήριο αθωότητας εφαρμόζεται στην περίπτωση του Stadler.

Το γραφείο εισαγγελέων του Μονάχου δήλωσε ότι ο Stadler συνελήφθη λόγω φόβων πως θα μπορούσε να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο ρύπων.

Η Audi δεν έκανε κανένα σχόλιο. Η σύλληψή του έγινε λόγω εμπλοκής του στο σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που ταλανίζει τη VW από το 2015 οπότε και αποκαλύφθηκε.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Μάιο άσκησαν ασκήσει ποινική δίωξη και εναντίον του πρώην διευθυντή της VW Martin Winterkorn  αλλά είναι απίθανο να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές αρχές, καθώς η Γερμανία δεν εκδίδει τους υπηκόους της σε χώρες εκτόςΕυρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εισαγγελείς του Μονάχου δήλωσαν ότι η σύλληψη του Stadler δεν έγινε με εντολή των αρχών των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της Audi συνελήφθη στο σπίτι του στo Ingolstadt, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Δείτε επίσης: