Ελαϊς Unilever: Πού βρίσκεται η συμφωνία με την KKR – Τι θα γίνει με το σήμα Ελαϊς

Ελαϊς Unilever: Πού βρίσκεται η συμφωνία με την KKR – Τι θα γίνει με το σήμα «Ελαϊς»

16/06/2018

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των προϊόντων μαργαρίνης και ελαιολάδου της Ελαϊς Unilever στην KKR, όπως ειπώθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίας του προγράμματος Αειφορίας του ομίλου Unilever. Κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε επίσης ότι η Unilever κράτησε το σήμα Ελαϊς, καθώς το αμερικάνικο fund δεν ενδιαφέρθηκε να το αποκτήσει.

Σε ερώτηση πώς σκοπεύουν να αξιοποιήσουν αυτό το σήμερα, το στέλεχος περιορίστηκε να απαντήσει πως αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σκέψη για την αξιοποίησή του. Επεσήμανε πάντως πως το σήμα Ελαϊς που κοσμούσε το ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας στο Νέο Φάληρο θα «κατέβει» το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η Ελαϊς Unilever Hellas για κάποιο διάστημα συμφώνησε να παρέχει κάποιες υπηρεσίες στην KKR, όπως το IT, την τιμολόγηση αλλά και κάποιες λογιστικές υπηρεσίες, έως ότου το αμερικάνικο fund αναλάβει πλήρως αυτές τις διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR απέκτησε από Unilever το εργοστάσιο της «Ελαΐς» – Unilever, τα σήματα του ελαιολάδου και των μαργαρινών που παράγονται στην Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής συμφωνίας ανάμεσα στη Unilever και στην KKR για την εξαγορά από τη δεύτερη έναντι 6,83 δισ. ευρώ όλων των δραστηριοτήτων της πρώτης στα προϊόντα επάλειψης παγκοσμίως με εξαίρεση αυτές στη Νότια Αφρική.

Ειδικότερα, στον έλεγχο της KKR περνούν η δραστηριότητα της «Ελαΐς» – Unilever, ήτοι η παραγωγή του ελαιολάδου «Αλτις» και των σπορελαίων, το εργοστάσιο της εταιρείας επί της οδού Πειραιώς στο Νέο Φάληρο, μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Επίσης, περνούν τα σήματα μαργαρινών Flora, «Αλτις», Becel ProActiv, Super Fresco και «Βιτάμ».

mononews.gr

Δείτε επίσης: