Νέα συνεδρίαση του ESM στις 14/6 για τη δόση - Kαλεί την Ελλάδα να στείλει στοιχεία

Νέα συνεδρίαση του ESM στις 14/6 για τη δόση - Kαλεί την Ελλάδα να στείλει στοιχεία

10/06/2018

Νέα προθεσμία μέχρι τις 14 Ιουνίου έχει η ελληνική κυβέρνηση ούτως ώστε να συγκεντρώσει και να στείλει όλα τα στοιχεία που ζητά ο ESM για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση. Διαφορετικά, το ποσό χάνεται και επιστρέφει στον "κουβά" του δανείου των 86 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο ESM σε ανακοίνωσή του, η εκταμίευση της υπoδόσης θα κριθεί στις 14 Ιουνίου 2018 όταν θα συνεδριάσει εκ νέου. Αναφέρεται ότι χθες "το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε την αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ" που συνδέεται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς ιδιώτες.

Ωστόσο, "αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των οφειλών", το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM "αναμένει περαιτέρω επιβεβαίωση ότι όλες οι απαραίτητες πληρωμές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτελέστηκαν προκειμένου να επιτραπεί η αποδέσμευση για το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ".

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM "θα επανέλθει στο θέμα αυτό όταν καταστεί  διαθέσιμη η επιβεβαίωση των πληρωμών". Ωστόσο, "δεδομένου ότι η περίοδος διαθεσιμότητας θα λήξει στις 15 Ιουνίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM είναι έτοιμο να το αναθεωρήσει στις 14 Ιουνίου 2018", αναφέρεται.

Δείτε επίσης: