Ύμνοι των Financial Times για την πορεία της Τράπεζας Πειραιώς

«Ύμνοι» των Financial Times για την πορεία της Τράπεζας Πειραιώς

31/05/2018

«Υιοθετήσαμε ένα ριζικό σχέδιο δράσης για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Πειραιώς, κυρίως μέσω της αποκατάστασης των αρχών διακυβέρνησης και των ελέγχων ρίσκου», δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου στη βρετανική εφημερίδα

Την Τρίτη, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρώτη πώληση από ελληνική τράπεζα δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η Bain Capital Credit LP συμφώνησε να αγοράσει πακέτο επιχειρηματικών δανείων, με ενέχυρα ακίνητα, ύψους 1,4 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με τους FT. H συμφωνία σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ανάκαμψη της τράπεζας, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου: «Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε αυτή την πώληση και προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον … συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα για να μειώσουμε τον κίνδυνο στον ισολογισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις κύριες δραστηριότητες».

Μια δεύτερη πώληση, μη εξασφαλισμένων δανείων ύψους 2 δισεκ. ευρώ, αναμένεται τον επόμενο μήνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Τράπεζα να έχει ως στόχο το δεύτερο εξάμηνο την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2 δισεκ. ευρώ, δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

πηγή: Financial Times

Δείτε επίσης: