Η νέα startup της Microsoft μπορεί να κάνει τα bots να μιλάνε σαν άνθρωποι

Η νέα startup της Microsoft μπορεί να κάνει τα bots να μιλάνε σαν άνθρωποι

21/05/2018

Η «τεχνητή νοημοσύνη της ομιλίας» είναι ένα από τα νέα «καυτά» θέματα στον χώρο της τεχνολογίας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς υπόσχεται να δώσει στους τεχνολογικούς κολοσσούς τη δυνατότητα να «μιλάνε» με τους πελάτες τους μέσα από τα αυτοματοποιημένα προγράμματα και τους ψηφιακούς τους βοηθούς.

Για αυτόν τον λόγο η Microsoft προχώρησε στην εξαγορά της startup Semantic Machines, καθώς επιθυμεί να κάνει την Cortana να ακούγεται όσο πιο ανθρώπινη γίνεται.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα σε προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης να μιλούν με φωνή που μοιάζει ανθρώπινη και να αλληλεπιδρά με μεγάλη αποδοτικότητα με τους χρήστες.

Έδρα της startup που πέρασε στα χέρια της Microsoft είναι το πανεπιστήμιο Berkeley, στο οποίο βρίσκονται μερικοί από τους πιο ταλαντούχους επιστήμονες της χώρας.

«Με την εξαγορά της Semantic Machines εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη ενός κέντρου τεχνητής νοημοσύνης και ομιλίας υπό την εξαιρετική επίβλεψη της κοινότητας του Berkeley, με στόχο να επεκτείνουμε τα όρια του πιθανού σε κάθε γλωσσικό περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά η Microsoft για την εξαγορά αυτή.

fortunegreece.com

Δείτε επίσης: