Δυσοίωνο το μέλλον της θρυλικής εταιρείας Campbell

Δυσοίωνο το μέλλον της θρυλικής εταιρείας Campbell

18/05/2018

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η Campbell Soup Company, η εταιρεία πίσω από τις πιο αναγνωρίσιμες κονσέρβες ντοματόσουπας του κόσμου.

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας τροφίμων που ιδρύθηκε πριν ενάμιση αιώνα βούτηξε σήμερα σχεδόν 4%, καθώς η εταιρεία τροφίμων περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης ενώ ανακοίνωσε την αποχώρηση της διευθύνοντος συμβούλου της, Ντενίς Μόρισον.

Η Campbell Soup εμφάνισε ζημιές στο γ΄ τρίμηνο ύψους 393 εκατ. δολαρίων ή 1,31 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι των κερδών 176 εκατ. δολαρίων ή 58 σεντς ανά μετοχή στη διάρκεια της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 70 σεντς.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,13 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 1,85 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 60 σεντς και πωλήσεις 2,13 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τώρα αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2018 θα μειωθούν 5%-6% στα 2,90 δολάρια.

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση των προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή, κατά 1%-3%. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 3,11 δολαρίων.

Η φυγή της CEO

Η αιφνίδια αποχώρηση της CEO και η ανακοίνωση για στρατηγική αναθεώρηση προτού καλά καλά ορισθεί ο νέος επικεφαλής της εταιρείας έσπειρε πανικό και χάος στους επενδυτές, που χάνουν την πίστη τους στην εταιρεία εν μέσω ενός μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος στον τομέα των τροφίμων.

Οι επενδυτές δεν εστιάζουν μόνο στα απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείας αλλά στη γενικότερη αβεβαιότητα που περιβάλλει την παραγωγό της διάσημης σούπας.

Η Μόρισον, η οποία ανέλαβε τα ηνία 15 χρόνια πριν, είναι η πιο πρόσφατη CEO που πέφτει θύμα της ύφεσης στη βιομηχανία συσκευασμένων φαγητών, η οποία οδήγησε στην ίδια τύχη και τους πεικεφαλής των Kellogs και Mondelez. Η Ντενίς προσπαθησε και απέτυχε να ανακάμψει τις πωλήσεις της εταιρείας, καθώς οι Αμερικανοί αλλάζουν πλέον τον τρόπο με τον οποίο τρώνε και ψωνίζουν.

newmoney.gr

Δείτε επίσης: