Ποντάρετε σε μετρητά λέει η Goldman Sachs

"Ποντάρετε" σε μετρητά λέει η Goldman Sachs

09/05/2018

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών επενδυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η Goldman Sachs αναθεωρεί τις προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο, συστήνοντας μετρητά στο επενδυτικό κοινό.

Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί τη risk-on στρατηγική της στις αγορές, συστήνοντας overweight σε μετοχές και εμπορεύματα. Ωστόσο, και εν μέσω αβεβαιότητας στις αγορές αλλά και επικείμενων αυξήσεων επιτοκίων στις ΗΠΑ, η GS αναβαθμίζει τις θέσεις της και σε μετρητά σε overweight για το επόμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας το ρητό των αγορών "Cash is king".

Παράλληλα διατηρεί ουδέτερη στάση στην πιστωτική αγορά και udnerweight στα ομόλογα. Όπως επισημαίνει, τα ομόλογα έχουν βρεθεί υπό συνεχή πίεση, με τα εμπορεύματα να σημειώνουν ισχυρά κέρδη και τις μετοχές να παραμένουν "κολλημένες" στα ίδια περίπου επίπεδα.. Ο συνδυασμός τη ςεπιβράδυνσης της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του πληθωρισμού των ΗΠΑ και την υψηλότερη πολιτική και γεωπολιτική αβεβαιότητα, μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι μετοχές στην συνέχιση της ανοδικής τους πορείας.

Επίσης, το λιγότερο υποστηρικτικό μακροοικονομικό σκηνικό οδηγεί και αυτό σε ένα νέο καθεστώς με υψηλότερη μεταβλητότητα για τις μετοχές. Αυτό σημαίνει ότι οι αποδόσεις των μετοχών το επόμενο διάστημα θα είναι χαμηλότερες, όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, και για αυτό συστήνει αύξηση των θέσεων στα μετρητά. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση του κινδύνου στα χαρτοφυλάκια, και με την Fed να αυξάνει τα επιτόκια αυτό κάνε τα μετρητά πιο ελκυστικά σε σύγκριση με άλλα assets.

Σε ότι αφορά τα εμπορεύματά, διατηρεί την overweight στάση της, τονίζοντας ότι ήταν η κατηγορία assets με τις καλύτερες αποδόσεις από τις αρχές του έτους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έχουν τα ισχυρότερα περιθώρια ανόδου το επόμενο διάστημα, κυρίως το πετρελαίου και ο χαλκός.

newmoney.gr

Δείτε επίσης: