Τζεφ Μπέζος: Κέρδισε 7,7 δισ. δολ. σε μία εβδομάδα

Τζεφ Μπέζος: Κέρδισε 7,7 δισ. δολ. σε μία εβδομάδα

22/04/2018

Άλλη μια καλή εβδομάδα για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, τον Τζεφ Μπέζος. Την Τετάρτη, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon ανακοίνωσε πως η επί πληρωμή υπηρεσία Prime της εταιρείας του έχει πάνω από 100 εκατ. μέλη παγκοσμίως. Τα νέα οδήγησαν την καθαρή περιουσία του Μπέζος σε υψηλότερα επίπεδα.

Η περιουσία του, συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 7,7 δισ. δολ. την εβδομάδα που μας πέρασε, στα 126,2 δισ. δολ. συνολικά, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Στον Τζεφ Μπέζος ανήκει το 16% του κολοσσού του e-commerce, ένα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 95% της συνολικής περιουσίας του. Η αξία της μετοχής αυξήθηκε 5,7%, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος, η υπηρεσία Amazon Prime απέκτησε περισσότερα μέλη το 2017. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, στάλθηκαν, μέσω της Amazon Prime, πάνω από 5 εκατ. προϊόντα σε μέλη της υπηρεσίας.

Ο Μπέζος, ακόμη, περιέγραψε τους στόχους της εταιρείας για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία:

"Οι άνθρωποι έχουν μια ακατανίκητη όρεξη να αναζητούν το καλύτερο, και το χθεσινό εντυπωσιακό επίτευγμα γίνεται γρήγορα το αυριανό συνηθισμένο", τόνισε ο Μπέζος, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία οκτώ χρόνια η Amazon είναι πρώτη στη λίστα ικανοποίησης του πελάτη στις ΗΠΑ. "Πώς παραμένεις όμως πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές; Αυτό κερδίζεται βάσει πολλών παραγόντων. Και τα υψηλά επίπεδα ποιότητας σε διάφορους τομείς είναι σίγουρα ένα σημαντικό ζήτημα".

Η ιστορία του Τζεφ Μπέζος ξεκινά το 1994, όταν ίδρυσε την Amazon σαν ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στο γκαράζ του σπιτιού του, αφού παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε σε hedge fund. To 1997, η Amazon μπήκε στο χρηματιστήριο με την τιμή μετοχής στα 18 δολ. Την επόμενη χρονιά ο Μπέζος μπήκε στη λίστα των πιο πλούσιων Αμερικανών διευρύνοντας τα προϊόντα της Amazon εκτός των βιβλίων.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου από τότε επεκτάθηκε σχεδόν σε όλες τις αγορές, με τα κέρδη της περασμένης χρονιάς να ανέρχονται σε 177 δισ. δολ. Ο Μπέζος κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes τον Μάρτιο, εκθρονίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς.

"Οι αξίες και η στρατηγική μας δεν έχουν αλλάξει. Θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη πελατοκεντρική επιχείρηση του κόσμου, και κατανοούμε ότι αυτός ο στόχος δεν είναι μικρός ή εύκολος", σημείωσε ο Μπέζος. Οι μέτοχοι πάντως εκτιμούν ότι η Amazon έχει πετύχει αυτή την πρόκληση.

capital.gr

Δείτε επίσης: