Η Κίνα έτοιμη να απαντήσει στους νέους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ

Η Κίνα «έτοιμη» να απαντήσει στους νέους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ

06/04/2018

Η Κίνα δήλωσε απόλυτα έτοιμη να απαντήσει έπειτα από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει νέους δασμούς ύψους 100 δισ. δολαρίων στα κινεζικά προϊόντα.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ είπε στην τακτική ενημέρωση του Τύπου στο Πεκίνο ότι η Κίνα δεν θα διστάσει να απαντήσει στις ΗΠΑ σε μια τέτοια περίπτωση, περιγράφοντας την κόντρα με αφορμή τους εμπορικούς δασμούς ως μια «μάχη» ανάμεσα στην πολυμερή και στη μονομερή πολιτική.

Οικονομικοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δεν έχουν πρόσφατα πραγματοποιήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, είναι αδύνατες υπό τέτοιες συνθήκες.

«Έχουμε ήδη χάσει τον εμπορικό πόλεμο. Δεν έχουμε εμπορικό πόλεμο, τον έχουμε χάσει», είπε νωρίτερα ο Τραμπ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης 77 WABC και στην εκπομπή "Bernie & Sid".

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξει καθόλου κόστος αλλά υπάρχει αύξηση 40% στις αγορές, 42%, επομένως μπορεί να χάσουμε λίγο από αυτό. Αλλά όταν τελειώσει θα έχουμε μια πολύ ισχυρότερη χώρα. Επομένως, μπορεί να δεχτούμε ένα πλήγμα, αλλά ξέρετε κάτι, στο τέλος θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί από αυτό», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Δείτε επίσης: