Πιο ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου ζητούν οι μέτοχοι τη Novartis

Πιο ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου ζητούν οι μέτοχοι τη Novartis

04/03/2018

Aρκετοί μέτοχοι της Novartis κάλεσαν την ελβετική φαρμακοβιομηχανία σήμερα να βελτιώσει τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεσης στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters. 
O Μάικ Μόραν της Suishare, μίας μικρής, μη κερδοσκοπικής ομάδας μετόχων, που εστιάζει σε ζητήματα επιχειρηματικής ηθικής, φέρεται να είπε στο διοικητικό συμβούλιο της Novartis ότι η έρευνα για τις δωροδοκίες θα μπορούσε να αποδειχθεί μακροπόθεσμος πονοκέφαλος για την εταιρεία.
«Πιστεύω ότι η υπόθεση της Ελλάδας θα είναι ο βάλτος, που θα συνεχίσει να βαθαίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Μάικ Μόραν στην ετήσια συνέλευση των μετόχων. 
Σύμφωνα με το Reuters και άλλοι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχία, με έναν εξ αυτών να καλεί τα στελέχη να ασκήσουν «μεγαλύτερη ηθική επιρροή», ύστερα από σειρά δαπανηρών νομικών περιπετειών. 
«Η διαφθορά δεν μπορεί να επιτραπεί να εξελιχθεί σε παράδοση» υπογράμμισε από την πλευρά της η Bερόνικα Χέντρι, πρόεδρος της Actares.
O πρόεδρος Γιεργκ Ράινχαρτ είχε δεσμευθεί την Παρασκευή  ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

naftemporiki.gr 

Δείτε επίσης: