Έτοιμη για μεγάλη εξαγορά η ελβετική τράπεζα του δισεκατομμυριούχου Joseph Safra

Έτοιμη για «μεγάλη εξαγορά» η ελβετική τράπεζα του δισεκατομμυριούχου Joseph Safra

02/03/2018

Η ιδιωτική τράπεζα του Ελβετού δισεκατομμυριούχου Joseph Safra έχει την άδεια του ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε ένα μεγάλο deal, αφού ξεπεράσει τοπικούς τραπεζικούς ανταγωνιστές, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ilan Hayim.

"Δεν θα είχαμε πρόβλημα να αγοράσουμε μια μεγάλη οντότητα", δήλωσε ο Hayim, επικεφαλής της Τράπεζας J. Safra Sarasin, σε συνέντευξή του στη Ζυρίχη. «Ας μην υπερβάλλουμε, αλλά για μια επιχείρηση με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση 50 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (53 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στα 100 δισεκατομμύρια φράγκα - αυτό δεν είναι οικονομικό ζήτημα».

Η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων κατά 100 δισ. ελβετικά φράγκα θα εκτινάξει την τραπεζική αυτοκρατορία του Safra, η οποία περιλαμβάνει επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ ανέβηκε από τη θέση 20 στη 15η θέση της κατάταξης των ιδιωτικών τραπεζών παγκοσμίως. Με αυτή την κίνηση, θα ξεπεράσει τις δραστηριότητες της HSBC Holdings Plc και της Deutsche Bank AG, καταλήγοντας ελαφρώς κάτω από την Julius Baer Ltd., σύμφωνα με τις βαθμολογίες της Scorpio Partnership.

Ο διεθνής τραπεζικός όμιλος Safra ιδρύθηκε στη συριακή πόλη του Χαλεπίου τον 19ο αιώνα και απέκτησε την Ελβετική τράπεζα Sarasin το 2012. Έκτοτε, ο όμιλος πραγματοποιεί κατά μέσο όρο μία εξαγορά το χρόνο, δήλωσε ο Hayim. Η εταιρεία Safra Sarasin δήλωσε την Τετάρτη ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν στα 170 δισεκατομμύρια φράγκα, ξεπερνώντας μεσαίου μεγέθους αντιπάλους όπως οι Vontobel Holding AG και Lombard Odier..

Δείτε επίσης: