Η Τράπεζα της Ιρλανδίας διανέμει το πρώτο της μέρισμα από το 2008

Η Τράπεζα της Ιρλανδίας διανέμει το πρώτο της μέρισμα από το 2008

26/02/2018

Το πρώτο της μέρισμα μετά από μια δεκαετία πρότεινε η Τράπεζα της Ιρλανδίας, ένα από τα «μεγάλα τέσσερα» τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, σηματοδοτώντας έτσι τη στροφή 180° για την άλλοτε προβληματική τράπεζα. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της Ιρλανδίας τα τελευταία χρόνια.

«Είναι η πρώτη φορά σε 10 χρόνια που η Τράπεζα της Ιρλανδίας προτείνει μέρισμα και είναι μια σημαντική στιγμή για εμάς», ανέφερε μιλώντας στο CNBC η CEO της τράπεζας, Francesca McDonagh, η οποία μεταπήδησε στην Bank of Ireland από την HSBC, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η τράπεζα έκανε γνωστό ότι πρότεινε μέρισμα 11,5 σεντς ανά μετοχή και αποκάλεσε την κίνηση αυτή ως σημαντικό ορόσημο που αντανακλά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα που έλαβε πακέτο διάσωσης ύψους 7 δισ. ευρώ το 2009, ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων της τάξης των 852 εκατ. ευρώ το 2017, χαμηλότερα έναντι του 2016 , λόγω χρέωσης 170 εκατ. ευρώ που της επιβλήθηκε, για υπερχρέωσης των πελατών της  στον τομέα ενυπόθηκων δανείων.

Δείτε επίσης: