Έως 2.508 ευρώ οι παράνομες κρατήσεις σε χιλιάδες συντάξεις

Έως 2.508 ευρώ οι παράνομες κρατήσεις σε χιλιάδες συντάξεις

12/02/2018

Αναδρομικά ποσά επιστροφών από παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που φτάνουν τα 1.868 ευρώ και 640 ευρώ αντίστοιχα για 20 μήνες που ήδη διαπιστώνεται η λαθροχειρία στις μνημονιακές κρατήσεις, κατοχυρώνουν χιλιάδες συνταξιούχοι.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", όσοι έχουν παράνομες μειώσεις μπορούν να αιτήσεις στον ΕΦΚΑ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο ΕΤΕΑΕΠ, ανάλογα με την περίπτωση να διεκδικήσουν τις επιστροφές των παρακρατηθέντων ποσών.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, αν ελέγξουν τα ενημερωτικά τους σημειώματα και δεν διαπιστώσουν παράνομη μείωση τότε δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση. Αυτό όμως θέλει προσοχή γιατί οι περισσότεροι συνταξιούχοι κατ’ εκτίμηση πάνω από 250.000 του ΙΚΑ του ΟΑΕΕ και πάνω από 450.000 του Δημοσίου έχουν μία και περισσότερες παράνομες μειώσεις.

Δηλαδή τους "κλέβουν" σύνταξη από 1ης Ιουνίου του 2016 και μετά. Ήδη μετρούν δηλαδή 20 μήνες παράνομων κρατήσεων που πρέπει να επιστρέψουν τα Ταμεία και μάλιστα άμεσα. Οι αιτήσεις τους πρέπει να γίνουν τώρα γιατί έτσι "κλειδώνουν" το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων τους.

Δείτε επίσης: