Λαγκάρντ: Καλοδεχούμενη διόρθωση η πτώση των αγορών

Λαγκάρντ: «Καλοδεχούμενη διόρθωση» η πτώση των αγορών

11/02/2018

Οι απότομες διακυμάνσεις των τελευταίων ημερών στις παγκόσμιες αγορές δεν είναι ανησυχητικές, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Αντιθέτως όπως δήλωσε στο CNBC, σε συνέδριο που διεξάγεται στο Ντουμπάι, τις θεωρεί μια «καλοδεχούμενη διόρθωση».

«Υπήρξε έντονη μεταβλητότητα από τη μια μέρα στην άλλη, κυρίως με "οδηγό" τις ΗΠΑ» ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ. «Αλλά εάν συγκρίνετε τις αποτιμήσεις μια εβδομάδα πριν, υπήρξε μια διόρθωση 6 έως 9% που κατά τη γνώμη μας είναι ευπρόσδεκτη».

Να σημειωθεί ότι οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή μια διόρθωση της bull market του προηγούμενου έτους και όπως φαίνεται την περασμένη εβδομάδα υπήρξε το πρώτο σημάδι γι 'αυτό. Πάντως οι ειδικοί είναι διχασμένοι για το αν η αγορά έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της ή εάν θα συνεχίσει να υποχωρεί κι άλλο.

Ωστόσο, η κ. Λαγκάρντ φαίνεται αισιόδοξη: «Παρατηρήσαμε ότι παρά την αστάθεια, τα κανάλια και οι μηχανισμοί της αγοράς λειτούργησαν καλά και βλέπουμε επίσης ότι η χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι άφθονη και διαθέσιμη για την ενίσχυση της οικονομίας».

Δείτε επίσης: