Σχέδια για περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας από τη Lloyds

Σχέδια για περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας από τη Lloyds

05/02/2018

Σε περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας, σε έξι επιχειρήσεις της, αναμένεται να προχωρήσει η Lloyds Banking Group Plc στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού σχεδίου που θα έχει τη «σφραγίδα» του CEO της, Antonio Horta-Osorio.

Η τράπεζα ενημέρωσε σχετικά μέρος του προσωπικού της τον Ιανουάριο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών αφορά μεταξύ άλλων στο τμήμα εμπορικής τραπεζικής, στο γραφείο πληροφοριών, στο τμήμα κινδύνου και στον τομέα της ασφάλισης και του πλούτου. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Lloyds σε mail που απέστειλε στο Bloomberg η τράπεζα σκοπεύει να προσθέσει 465 θέσεις στις επιχειρήσεις της.

«Όπου είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν την εταιρεία, θα προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε προσφέροντας εθελουσία έξοδο» προσθέτει η εκπρόσωπος στην ανακοίνωση. «Οι υποχρεωτικές απολύσεις θα είναι πάντα έσχατη λύση».

Τα ετήσια κέρδη της Lloyds και οι λεπτομέρειες του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στις 21 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι το νέο σχέδιο του Horta-Osorio θα βασισθεί σε επιπλέον μειώση κόστους και σε επενδύσεις στην τεχνολογία καθώς οι πελάτες «κινούνται» διαδίκτυακά. Η τράπεζα είπε τον Νοέμβριο ότι το 2018 θα κλείσει υποκαταστήματα κάτω από brands Halifax, Bank of Scotland και Lloyds.

newmoney.gr

Δείτε επίσης: