Πρώτοι σε ώρες εργασίας στην Ε.E. οι Έλληνες

Πρώτοι σε ώρες εργασίας στην Ε.E. οι Έλληνες

02/02/2018

Oι Έλληνες όχι μόνο δεν είναι τεμπέληδες όπως έχει περάσει στη συνείδηση ορισμένων Ευρωπαίων, αλλά βρίσκονται και στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών ως ο λαός που δουλεύει τις περισσότερες ώρες, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον «δυτικό κόσμο» και,‘όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, οι Μεξικανοί δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στον πλανήτη ενώ οι Γερμανοί αντιθέτως, τις λιγότερες.

Ο μέσος Μεξικανός ξοδεύει 2.255 ώρες εργασίας το χρόνο, κάτι που αντιστοιχεί σε 43 ώρες τη βδομάδα. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα λοιπόν, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες το χρόνο, δηλαδή 892 λιγότερες ώρες από τους Μεξικανούς.

Στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι εργάζονται 1.783 ώρες το χρόνο, και έρχονται στη μέση της σχετικής κατάταξης.

Eνδιαφέρον στοιχείο είναι πως στη χώρα μας το 11% της εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, ενώ στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι η Ολλανδία με 37,7%, και ακολουθεί η Ελβετία με 27% και η Αυστραλία με 25,9%.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στη χώρα μας ανέρχονται στο 34,1% της συνολικής εργασιακής απασχόλησης, με την Ελλάδα να είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Κολομβία όπου η αυτοαπασχόληση ανεβαίνει στο 51,3%.

Ακόμη, Ολλανδοί, Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερες από 1.500 ώρες το χρόνο κατά μέσο όρο, ενώ οι Δανοί έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην υφήλιο σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Δείτε επίσης: