Τράπεζα Πειραιώς: Εθελούσια με μπόνους έως 61 μισθούς

Τράπεζα Πειραιώς: Εθελούσια με μπόνους έως 61 μισθούς

02/02/2018

Αποζημίωση έως 61 μισθούς προβλέπει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο «τρέχει» από σήμερα. Με το πρόγραμμα, η τράπεζα επιδιώκει να αποχωρήσουν τουλάχιστον 1000 εργαζόμενοι, ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα κόστη της. Πέρα από την αποζημίωση, η οποία κλιμακώνονται ανάλογα με την ηλικία των εργαζομένων, τον χρόνο προϋπηρεσίας και τον τόπο εργασίας, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για πέντε χρόνια από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Την υψηλότερη αποζημίωση λαμβάνουν όσοι είναι άνω των 57 ετών (61 μισθοί), ποσό που προσαυξάνεται για όσους απασχολούνται εκτός της Περιφέρειας Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης. Ως πλαφόν ορίστηκαν οι 180 χιλ. ευρώ.

Το πρόγραμμα έχει και τη δυνατότητα διετούς ή τριετούς άδειας από την εργασία (sabbatical) μετ’ αποδοχών, ενώ προσφέρεται για όσους αποδεχθούν το πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για πέντε χρόνια.

Η διοίκηση της Πειραιώς αποφάσισε να διαχωρίσει όσους εργαζομένους προέρχονται από ΑΤΕ, Συνεταιριστική Πελοποννήσου και Πανελλήνια και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Για την πρώτη κατηγορία (πρώην ΑΤΕ, Πελοποννήσου, Πανελλήνια) τα κριτήρια είναι μόνο ηλικιακά 

Για τους υπόλοιπους εργαζομένους η προσφερόμενη αποζημίωση προκύπτει από συνδυασμό χρόνου προϋπηρεσίας και ηλικίας.

Δείτε επίσης: