Προειδοποιεί για κίνδυνο νομισματικού πολέμου!

Προειδοποιεί για κίνδυνο νομισματικού πολέμου!

28/01/2018

Για τον κίνδυνο ενός νομισματικού πολέμου προειδοποίησε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Σε δηλώσεις του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέφερε ότι οι συνομιλίες για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες θα πρέπει να επιστρέψουν στα όρια των παγκόσμιων φόρουμ όπως οι συνεδριάσεις της Ομάδας των 7 (G7) και των 20 (G20), καθώς ο θόρυβος που πρόσφατα δημιουργήθηκε δημοσίως δεν βοηθά.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο κόσμος είναι ένας «πόλεμος νομισμάτων», δήλωσε ο Κερέ σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. «Ζούμε σε ένα κόσμο, όπου οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν αποτελούν, και δεν πρέπει να αποτελούν, στόχο για λόγους ανταγωνισμού». 
«Βλέπουμε μεγάλη μεταβλητότητα να προκαλείται πρόσφατα από διαφορετικές δηλώσεις και νομίζω ότι αυτό δεν βοηθά», δήλωσε ο Κερέ. «Η μεταβλητότητα δεν βοηθά και εάν αυτό φθάσει σε ένα επίπεδο όπου θα δημιουργούσε αδικαιολόγητες επιπτώσεις για εμάς, αδικαιολόγητη σύσφιξη για τη νομισματική πολιτική, θα πρέπει να το επανεξετάσουμε».

Δείτε επίσης: