Λόγω Bitcoin φτωχότεροι κατά ένα δις οι αδερφοί Winklevoss!

Λόγω Bitcoin φτωχότεροι κατά ένα δις οι αδερφοί Winklevoss!

18/01/2018

Οι αδερφοί Winklevoss, γνωστοί από την απόπειρά τους να αποκτήσουν τον έλεγχο του Facebook από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχαν ανακοινώσει πρόσφατα πως επένδυσαν σε ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια bitcoin στον κόσμο. Η απόφασή τους φαινόταν να αποδίδει καρπούς και να αυξάνει σημαντικά την οικονομική τους αξία.

Ωστόσο, μετά την κατακόρυφη πτώση που σημείωσε η αξία του Bitcoin, οι αδερφοί Winklevoss είδαν την αξία του χαρτοφυλακίου τους να μειώνεται κατά 922 εκατ. δολάρια τον περασμένο μήνα!

Με ένα χαρτοφυλάκιο που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είχε στην κατοχή του περίπου 120.000 bitcoins, οι αδερφοί Winklevoss βρέθηκαν αρκετά εκτεθειμένοι στο «roller coaster» των διακυμάνσεων της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά για αυτούς, αφού φαίνεται πως παραμένουν από τους πιο πλούσιους επενδυτές στο Bitcoin. Κι αυτό γιατί πριν από τέσσερα χρόνια τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να επενδύσουν 11 εκατ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα, όταν η τιμή του βρισκόταν ακόμη στα 20 δολάρια – και μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχουν πουλήσει ούτε ένα bitcoin!

Η αξία του bitcoin σήμερα κυμαινόταν περίπου στα 11.854 δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Αυτό σημαίνει πως το χαρτοφυλάκιό τους αξίζει περίπου 1,4 δισ. δολάρια.

fortunegreece.com

Δείτε επίσης: