Ιδρύεται νέο Σώμα Δίωξης κατ’εντολήν των Οικονομικών Εισαγγελέων

Ιδρύεται νέο Σώμα Δίωξης κατ’εντολήν των Οικονομικών Εισαγγελέων

09/01/2018

Την ίδρυση και στελέχωση Σώματος Ελεγκτών που θα τεθεί στην υπηρεσία των Οικονομικών Εισαγγελέων και θα αναλάβει να διεξάγει τους φορολογικούς ελέγχους που διατάσσονται με εισαγγελική παραγγελία, θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο το οποίο προωθείται για ψήφιση απόψε στη Βουλή.
Αν και στο πολυνομοσχέδιο δεν έχει προβλεφθεί η ακριβής ονομασία του,σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Σώμα ελεγκτών, θα στελεχωθεί με πάνω από 100 φορολογικούς ελεγκτές που θα προέλθουν από το δυναμικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, της ΑΑΔΕ και άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ.
Οι ελεγκτές αυτοί θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις χιλιάδες εισαγγελικές παραγγελίες που εκδίδονται στο πλαίσιο απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, χωρίς όμως να επιβαρύνεται ο φοροελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ που στόχος του είναι πρωτίστως η είσπραξη των φόρων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο θα περιλάβει και διάταξη για την επανενεργοποίηση ΑΦΜ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν εμπλακεί σε φοροδιαφυγή, εφόσον καταβάλλουν σημαντικό ποσό εγγύησης προς το δημόσιο. Αντιθέτως, αλλαγές επέρχονται σε ειδικά φορολογικά κίνητρα και απαλλαγές που απολαμβάνουν επιχειρήσεις.

Του Κωστή Πλάντζου
New Money

Δείτε επίσης: