Αδύναμη χαρακτηρίζεται η άνοδος της αγοράς των smartwatches

Αδύναμη χαρακτηρίζεται η άνοδος της αγοράς των smartwatches

29/12/2017

Θυμάστε την περίοδο που όταν έκαναν τα Apple Watch και Fitbit trackers το επίσημο ντεμπούτο τους, πολλοί θεωρούσαν ότι αποτελούσαν το ... next big trend της τεχνολογίας; Ακόμη και εταιρείες αναλύσεων, μια εκ των οποίων η eMarketer, είχε προβλέψει άνοδο κατά 63.7% για το 2015. Όταν οι αριθμοί είχαν δημοσιευθεί στο τέλος του έτους, το ποσοστό 24.7% την έκανε να αναθεωρήσει την αισιοδοξία της για την αγορά. 

Αναλυτές της eMarketer θεωρούν ως αιτία της κακής αυτής πορείας των smartwatches, την υψηλή τιμή που παρουσιάζουν: «Οι καταναλωτές ακόμη δεν έχουν βρει λόγους να δικαιολογήσουν την υψηλή τιμή τους, που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν τις αντίστοιχες ενός smartphone. Για την περίοδο των διακοπών, θεωρούμε ότι τα smart speakers θα αποτελέσουν ένα αντικείμενο δώρου, εξαιτίας της χαμηλής τιμής». 

Σύμφωνα με την αναλύτρια Cindy Liu, ο αριθμός των ενήλικων χρηστών smartwatches στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 11.9% το 2018. Η χρήση wearable συσκευών θα συνεχίσει να σημειώνει άνοδο, αλλά αυτή θα είναι μονοψήφια το 2019. Μάλιστα, η Liu υποστηρίζει ότι η αγορά των wearables κυριαρχείται από fitness trackers, κάτι που σύμφωνα με αυτήν εξηγεί γιατί αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα must-have αντικείμενο. Εκτός και αν υπάρξει μια στροφή στη λειτουργικότητα ή μια σημαντική πτώση τιμών, οι αναλυτές θα είναι συντηρητικοί όσον αφορά τις προβλέψεις τους για την διείσδυση των gadgets αυτών στην αγορά.

myphone.gr

Δείτε επίσης: