Ξεπέρασε τα $15.000 το bitcoin

Ξεπέρασε τα $15.000 το bitcoin

07/12/2017

Ο καλπασμός του bitcoin έχει ξεπεράσει, πλέον, κάθε πρόβλεψη. Η αξία του διασημότερου κρυπτονομίσματος αυξάνεται με ρυθμούς υψηλότερους του 50%... εβδομαδιαίως! Την περασμένη Πέμπτη ξεπέρασε το κατώφλι των 15.000 δολάρια εκτινασσόμενο στο νέο επίπεδο-ρεκόρ των 15.007,70 δολαρίων προτού υποχωρήσει στα 14.680 δολάρια. Σημειωτέον ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι προθεσμιακές συναλλαγές του bitcoin σε δύο διεθνείς αγορές futures. 

Το bitcoin εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας της αγοράς, σημειώνει στο BBC η βρετανική χρηματιστηριακή εταιρεία CMC Markets και προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχει τρόπος για να μάθει κανείς πότε αυτή η φούσκα θα σκάσει».
Εν τω μεταξύ, την έκδοση του αποκαλούμενου «βασιλιά του bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, πρότεινε η εισαγγελέας του ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. 

Σύμφωνα με Αμερικανούς πράκτορες που κατέθεσαν στην Αθήνα ο Βίνικ θεωρείται «εγκέφαλος» τεράστιου διαδικτυακού «πλυντηρίου» που έχει στηθεί στις ΗΠΑ για το ξέπλυμα χρήματος μαφιόζικων οργανώσεων.

Δείτε επίσης: