Μαζί με τον φόρο εισοδήματος ο ΕΝΦΙΑ του 2018

Μαζί με τον φόρο εισοδήματος ο ΕΝΦΙΑ του 2018

01/12/2017

Διπλές δόσεις για τους φορολογούμενους από τον Αύγουστο θα έχει το φορολογικό ημερολόγιο του 2018 αφού ο βασικός φόρος για τα ακίνητα συμφωνήθηκε να πληρωθεί μαζί με τον φόρο εισοδήματος από τον Αύγουστο του 2018.
Το μόνο καλό είναι ότι σε συμφωνία με τους θεσμούς, ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα πληρωθεί του χρόνου σε έξι δόσεις, αντί για πέντε δόσεις φέτος, αλλά θα εισπραχθεί στο σύνολο του μέχρι και το τέλος του 2018.

Ο νέος φόρος θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα προσδιοριστούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσαρμογής τους με τις η οποία πήρε χθες νέα προθεσμία για τον Μάρτιο αντί της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι και το 2017.

Αυτό σημαίνει ότι 72 τοπικές επιτροπές μαζί και η υπερπεπιτροπή εποπτείας που έχει συσταθεί για το θέμα θα πρέπει τρέξουν γρήγορα όλες τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουν το έργο του μέσα σε περίπου 100 ημέρες με δεδομένο ότι μεσολαβούν οι εορτές των Χριστουγέννων.

Στόχος παραμένει ο ΕΝΦΙΑ του 2018 να υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες έχοντας όμως ως σταθερό εισπρακτικό στόχο τα 2,65 δις ευρώ και για τον επόμενο χρόνο.

Δείτε επίσης: