Σε χαμηλά έτους η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία

Σε χαμηλά έτους η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία

10/11/2017

Η ιταλική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μετά τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς παρασύρθηκε προς τα κάτω από τη χαμηλότερη παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών όπως τα βασικά μέταλλα.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά 1,3% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος σημείωσε άνοδο 1,2%, ανέφερε την Παρασκευή στη Ρώμη το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής Istat. Η μέση εκτίμηση σε μια έρευνα του Bloomberg από 23 αναλυτές κατέγραψε 0,3% μηνιαία πτώση. Σε ετήσια βάση, με βάση τις εργάσιμες ημέρες, η βιομηχανική παραγωγή το Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 2,4%, ανέφερε επίσης η Istat.

Τα στοιχεία έρχονται μια μέρα μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ιταλία πιθανότατα θα επιβραδυνθεί στο 1,3% το 2018 και περαιτέρω σε 1% το 2019, αφού θα αυξηθεί κατά 1,5% φέτος. Οι προβλέψεις έθεσαν την ιταλική οικονομική ανάπτυξη στην τελευταία θέση στη ζώνη του ευρώ για αυτή την τριετή περίοδο.

Η ιταλική οικονομία έχει αναπτυχθεί για τα τελευταία 12 συνεχόμενα τρίμηνα, ξεπερνώντας τη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της χώρας. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι αναμένει 1,5% ετήσια οικονομική ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο εκτελεστικός κλάδος της ΕΕ δήλωσε επίσης ότι η «αναμενόμενη σταδιακή μετάβαση σε μια λιγότερο ευνοϊκή στάση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να επηρεάσει τις συνθήκες χρηματοδότησης και να μετριάσει τις επενδυτικές δαπάνες».

newmoney.gr

Δείτε επίσης: