Πλουσιότεροι κατά 3,5 δισ. ευρώ σε μόλις 24 ώρες οι ιδρυτές της Google

Πλουσιότεροι κατά 3,5 δισ. ευρώ σε μόλις 24 ώρες οι ιδρυτές της Google

30/10/2017

Η περασμένη Παρασκευή ήταν μια πολύ καλή μέρα για τους ιδρυτές της Google Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας που οδήγησαν τη μετοχή της μητρικής Alphabet στο επίπεδο -ρεκόρ των 1.061 δολαρίων ανά μετοχή. Ο όμιλος πέτυχε αύξηση των εσόδων κατά 24% σε ετήσια βάση και κέρδη πολύ μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε τον ενθουσιαμό των επενδυτών, καθώς η μετοχή ολοκλήρωσε τις κανονικές συναλλαγές της Παρασκευής σε κάτι λιγότερο από τα 1.034 δολάρια ανά μετοχή, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο για την Alphabet.

Ακολούθως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περιουσίες των συνιδρυτών της Google να αυξηθούν αθροιστικά κατά το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων μέσα σε 24 ώρες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, η καθαρή αξία του Πέιτζ ανήλθε στο εκτιμώμενο ποσό των 48,2 δισ. δολαρίων και του Μπριν στα 46,9 δισ. δολάρια, βάσει της real-time κατάταξης του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Παράλληλα, o Πέιτζ ανέβηκε στην 6η από την 9η θέση της λίστας των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, ενώ ο Μπριν παρέμεινε σταθερά στη 10η θέση.

Οι Μπριν και Πέιτζ, οι οποίοι διατελούν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας αντίστοιχα, συνέλαβαν την ιδέα της Google κατά τη διάρκεια της μεταδιδακτορικής τους έρευνας στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Ακολούθως, η Google άρχισε να λειτουργεί από το γκαράζ της Σούζαν Γουοτζίσκι, της σημερινής διευθύνοντος συμβούλου του Youtube.

Παρότι ο πρώτος τους server ήταν ένα ακατέργαστο προϊόν φτιαγμένο από τουβλάκια Lego, με τον καιρό το startup τους γιγαντώθηκε και έγινε η κυρίαρχη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης του πλανήτη. Η εταιρεία, η οποία μετονομάστηκε σε Alphabet το 2015 στο πλαίσιο μιας εταιρικής αναδιάρθρωσης, φέρνει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια σε έσοδα ετησίως και απασχολεί περισσότερους από 60.000 υπαλλήλους σε 50 χώρες.

fortunegreece.com

Δείτε επίσης: