Φτωχότερος κατά $600 εκατ. έγινε ο πρόεδρος Τραμπ το 2017

«Φτωχότερος» κατά $600 εκατ. έγινε ο πρόεδρος Τραμπ το 2017

17/10/2017

Ιδιαιτέρως ακριβό... σπορ αποδεικνύεται και για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η πολιτική. Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να έχει... εγκαταλείψει πλήρως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, καθώς η αξία της περιουσίας του, σύμφωνα με το Forbes 2017 μειώθηκε κατά 600 εκατ. δολάρια, «κατρακυλώντας» στο σύνολο στα 3,1 δισ. δολάρια.

Το τίμημα της... προεδρικής καρέκλας αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ακριβό για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πραγματοποίησε «ελεύθερη πτώση» δίχως... αλεξίπτωτο στη λίστα των 400 δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, «πέφτοντας» από τη θέση 156, στην οποία βρισκόταν το 2016, στη θέση 248, στην οποία τον κατέταξε το Forbes το 2017.
Ο Τραμπ, σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό των... πλουσίων, υπέστη καίριο πλήγμα εξαιτίας των διακυμάνσεων και της πτώσης στην αγορά των ακινήτων, με συνέπεια να απωλέσει πάνω από 15% της αξίας της περιουσίας του. Ο δισεκατομμυρίουχος Τραμπ μπαίνει στη λίστα του περιοδικού ανελλιπώς από το 1982, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει τόσο μεγάλη κάμψη και πτώση στην περιουσία του.

Όσον αφορά πάντως την κορυφή στη λίστα, οι πέντε πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από επιχειρηματίες... τεχνολογίας, με τον Μπιλ Γκέιτς να κάθεται αναπαυτικά στον «θρόνο», με σύνολο περιουσίας 89 δισ. δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση τον τελευταίο χρόνο κατά 8 δισ. δολάρια.

Στη 2η θέση ακολουθεί με... φόρα ο Τζεφ Μπέζος, με περιουσία 81,5 δισ. δολάρια, αλλά με αύξηση σε έναν χρόνο 14,5 δισ. δολάρια. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Γουόρεν Μπάφετ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Λάρι Έλισον.

Δείτε επίσης: