Δώστε τα στοιχεία για τις αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων για να πάρετε την υποδόση

«Δώστε τα στοιχεία για τις αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων για να πάρετε την υποδόση»

09/10/2017

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να στείλει τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου πριν τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος του μήνα, διαμήνυσε... εμμέσως ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Κατά την είσοδο του για την συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε πως σε αυτή τη φάση το ζήτημα είναι η εφαρμογή των ήδη νομοθετημένων μεταρρυθμίσεων και όχι τόσο η νομοθέτηση νέων. Όπως είπε, οι συζητήσεις με τις ομάδες της τρόικα είναι σε εξέλιξη και πως κοινός στόχος και φιλοδοξία είναι η γ' αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη β' υποδόση που θα πρέπει να εκταμιευθεί ως το τέλος του μήνα αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση παρέχει τα στοιχεία για τις αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, όπως είχε συμφωνηθεί, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε περιπαικτικά «η απάντηση βρίσκεται στην ερώτηση σας», υπονοώντας ότι μόλις δοθούν τα στοιχεία θα εκταμιευθεί και η υποδόση.
Νωρίτερα, ερωτηθείς για την Ελλάδα ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως η χώρα μας πηγαίνει πολύ καλύτερα και πως η οικονομία προοδεύει. «Η Ελλάδα εξήλθε της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», ανέφερε σχετικά. Ο ίδιος είπε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση και να πάμε ομαλά στις αρχές του καλοκαιριού στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

Δείτε επίσης: