Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

16/09/2017

Mε ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία της προετοιμασίας της Ελλάδας για την προεδρία της στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό. 

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας είχε συνάντηση στο Παρίσι με την διοίκηση της αρμόδιας Επιτροπής του ΟΟΣΑ, για την προετοιμασία της υψηλού επιπέδου συνάντησης για τον Τουρισμό και «τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη», που θα γίνει στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι όπου η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία.

Παράλληλα, η υπουργός Έλενα Κουντουρά θα προεδρεύσει στην κορυφαία αυτή διεθνή συνάντηση και ταυτόχρονα πολύ σημαντική για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό. 

Η χώρα μας ισχυροποιεί την παγκόσμια παρουσία της και τον ενεργό της ρόλο στη χάραξη και προώθηση μακροπρόθεσμων πολιτικών για τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Tζιάλλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ Alain Dupeyras και την εντεταλμένη ομάδα στελεχών του Οργανισμού και συζήτησε την προώθηση μίας συνολικής μακροπρόθεσμης πολιτικής για τον τουρισμό στο πλαίσιο ολοκληρωμένης προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης. 

Επίσης, συζητήθηκε η οργάνωση διμερών συναντήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων δημοσιότητας, προβολής και συμμετοχής του Τύπου, που περιλαμβάνει και δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Στην υψηλού επιπέδου συνάντηση θα συμμετάσχουν υπουργοί των χωρών- μελών του ΟΟΣΑ, υπουργοί και αξιωματούχοι χωρών μη-μελών, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων και Οργανισμών για τον τουρισμό, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Τέλος, θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι νέα συνάντηση του κ. Τζιάλλα με την Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας και την οριστικοποίηση της ατζέντας και των συμμετεχόντων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: