Η Google στο τελικό στάδιο για την εξαγορά του τμήματος mobile της HTC

Η Google στο τελικό στάδιο για την εξαγορά του τμήματος mobile της HTC

08/09/2017

Η HTC αποτελεί έναν από τους καλύτερους συνεργάτες της Google εδώ και αρκετά χρόνια, βάζοντας την σφραγίδα της σε Nexus smartphones και tablets, αλλά και αναλαμβάνοντας την κατασκευή των πρώτων Pixel smartphones της εταιρείας. Επομένως, δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη εντύπωση η φημολογία των τελευταίων ημερών ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την εξαγορά του τμήματος mobile.
Σύμφωνα με πηγές από την Ταϊβάν, η Google φαίνεται ότι έχει καταθέσει πρόταση στην HTC για να εξαγοράσει αποκλειστικά το τμήμα που ασχολείται με την κατασκευή των smartphones. Από την πλευρά της, η HTC δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της στον συγκεκριμένο τομέα, αφού οι τελευταίες ναυαρχίδες της δεν κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό.
Με δεδομένο ότι η Google έχει στραφεί στην κατασκευή συσκευών με το δικό της brand, η αναμενόμη εξαγορά μιας γνώριμης εταιρείας αποκτά λογική. Υποθέτουμε ότι αν κλείσει οριστικά η συμφωνία, τότε θα πάψει η κυκλοφορία των HTC smartphones και όλη η ομάδα του τομέα θα ασχολείται με τις mobile συσκευές της Google, ενώ η HTC θα ρίξει όλη την προσοχή της στο HTC Vive και την εικονιή πραγματικότητα.
Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι η Google είχε εξαγοράσει την Motorola το 2012 έναντι $12.5 δισ. και τελικά αποφάσισε να την πουλήσει μετά από λίγο καιρό στη Lenovo.

techgear.gr

Δείτε επίσης: