Στα $162 δισ. η αγορά της Εικονικής Πραγματικότητας

Στα $162 δισ. η αγορά της Εικονικής Πραγματικότητας

25/08/2017

Σύμφωνα με μελέτη του οικονομικού οργανισμού IDC που εξειδικεύεται στην αγορά της Τεχνολογίας, τα έσοδα από την Εικονική Πραγματικότητα (VR) και την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR), αναμένεται να αυξηθεί από 5,2 δις $ το 2016, σε 162 δισεκατομμύρια $ το 2020!
Τα μισά, περίπου 80 δισεκατομμύρια, θα προέλθουν από τις πωλήσεις τεχνολογικών συσκευών AR και VR (γυαλιά, κάμερες κτλ). Τα υπόλοιπα 82, θα προκύψουν από πωλήσεις software και κυρίως από την παροχή των υπηρεσιών που θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.
Εκτιμάται πως τα συστήματα Επαυξημένης Πραγματικότητας θ’ αποφέρουν περισσότερα έσοδα από τα αντίστοιχα της Εικονικής: Παιχνίδια και VR περιεχόμενο θα αποδώσουν τα μέγιστα τα επόμενα 2 χρόνια, ωστόσο τα συστήματα AR αναμένεται να ενσωματωθούν σε παροχές Υγείας, εκτινάζοντας τα οφέλη για τους δημιουργούς και όσους τα εμπορεύονται.
Στην αγορά των headsets, θα επικρατήσει ο κανόνας : περισσότερα και πιο φθηνά μοντέλα. Θα τροφοδοτούνται στην αρχή κυρίως από smartphones, και στη συνέχεια θα επικρατήσουν τα αυτόνομα σετ (Vive, Drift κτλ). Η ανάπτυξη εφαρμογών (Apps) βασισμένες σε AR / VR, είναι αυτή που θα δώσει τεράστια ώθηση στην νέα τεχνολογία, και θα δώσει πρόσβαση στη λεγόμενη μάζα, σε τέτοιες υπηρεσίες.

Άλλα 250 εκατομμύρια $ από τον Zuckerberg

Στο Occulus Connect 3 event, ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook που εξαγόρασε την Oculus το 2014 για 2 δισ.$, αποκάλυψε πως θα διαθέσει άλλα 250 εκατομμύρια στην ανάπτυξη hardware και software Εικονικής Πραγματικότητας.
Την παράσταση πάντως έκλεψε το νέο «εικονικό» Facebook που παρουσίασε ο Mark Zuckerberg, δείχνοντας πώς θα είναι τα social media στο μέλλον…

 

Πηγή: vrnews.gr

Δείτε επίσης: