Η Huawei προβλέπεται να ξεπεράσει την Apple στο τρίτο τρίμηνο

Η Huawei προβλέπεται να ξεπεράσει την Apple στο τρίτο τρίμηνο

13/08/2017

H Huawei έχει δηλώσει ανοιχτά ότι ο στόχος της είναι μέχρι το 2021 να ξεπεράσει Apple και Samsung και να γίνει η ίδια ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Για την Samsung ίσως θέλει λίγο καιρό ακόμη, αλλά την Apple είναι πιθανό να την ξεπεράσει σύντομα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Huawei θα αποστείλει περισσότερες συσκευές στο τρίτο τρίμηνο του 2017 (που τελειώνει τον Σεπτέμβριο), συγκριτικά με την Apple.
Οι πληροφορίες που έρχονται από την αλυσίδα προμηθευτών της Huawei λένε ότι η εταιρεία περιμένει καλές πωλήσεις στη σειρά P, Μ και τα lower-end Honor smartphones μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Ο συνολικός αριθμός των αποστολών προβλέπεται να φτάσει στα 40 εκατ. κομμάτια, ενώ το δεύτερο τρίμηνο απέστειλε 38.5 εκατ.
Την ίδια ώρα, οι αποστολές iPhones από την Apple, αναμένεται να πέσουν στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι ότι οι χρήστες θα περιμένουν μέχρι την ανακοίνωση των iPhone 8, iPhone 7s και iPhone 7s Plus. H Apple για το τρίτο της οικονομικό τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος) απέστειλε 41.3 εκατ. smartphones.
Για το δεύτερο (ημερολογιακό) τρίμηνο του 2017, η Huawei είχε στην κατοχή της το 11.3% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, ενώ η Apple το 12%.
Μένει να δούμε αν θα μπορέσει η Huawei να ξεπεράσει την Apple για το τρίμηνο που διανύουμε και για πόσο.

Δείτε επίσης: