Διεργασίες αναδιαρθρώσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Διεργασίες αναδιαρθρώσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

13/08/2017

Ενώ ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου συνεχίζει να κινείται γύρω από την έλξη των 830 μονάδων στα παρασκήνια έχουν αρχίσει και πραγματοποιούνται διεργασίες αναδιαρθρώσεων σε αρκετά δεικτοβαρή χαρτιά. Η κινητικότητα αυτή στα θεσμικά και μη χαρτοφυλάκια έχει ως σκοπό τη λείανση των απωλειών ενός πιθανού καθοδικού κυματισμού χαμηλότερα των 800 μονάδων. Στοιχείο το οποίο αναδεικνύεται και από τη βεβαρημένη βραχυχρόνια εικόνα των ξένων αγορών. Διαγραμματικά ο Γενικός Δείκτης δεν έχει να δηλώσει και κάτι διαφορετικό από τη τελευταία εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση καθώς αποτυπώνει μια πλάγια σταθεροποιητική κίνηση με μικρό εύρος διακύμανσης ενώ στις τελευταίες συνεδριάσεις, όπου έχουν σημειωθεί έντονοι κραδασμοί στα διεθνή χρηματιστήρια, η σημαντική άνοδος της Coca Cola HBC (κατέχει τη πρώτη θέση με βαρύτητα 10%) έχει μετριάσει κατά κάποιο τρόπο τις όποιες πιέσεις. Από εκεί και έπειτα τα σημεία, που θα φέρουν εγρήγορση στα τερματικά είναι για μεν τους αγοραστές οι 840 μονάδες και για δε τους πωλητές οι 805 με 800 μονάδες.

Τις 2200 μονάδες θέλησε να επισκεφτεί δίχως αποτέλεσμα ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 «γιορτάζοντας» και αυτός με τη σειρά του τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Coca Cola HBC. Όμως η αδυναμία πατήματος άνω των 2200 μονάδων είναι ικανή να φέρει ένα pullback προς την περιοχή στήριξης των 2155 μονάδων. Από τους επιμέρους τίτλους που απαρτίζουν το δείκτη το ενδιαφέρον εστιάζεται σε εκείνους που προσεγγίζουν σημαντικά επίπεδα στήριξης και αλλαγής βραχυχρόνιας τάσης, όπως είναι τα 2,10€ για την Alpha Bank, τα 0,35€ για την Εθνική Τράπεζα, τα 10,40€ για τον ΟΤΕ, τα 9,60€ για τον ΟΠΑΠ και τα 14€ για τα Jumbo.

Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης δείχνει διαγραμματικά να είναι και πάλι ο αδύναμος κρίκος σε μια επερχόμενη «βύθιση». Η άρνηση διαφυγής άνω του επιπέδου των 1081 μονάδων στις συνεδριάσεις τις εβδομάδας επιτείνει τον προβληματισμό των ταλαντωτών τεχνικό στοιχείο που μπορεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το όριο των 1000 μονάδων.

newmoney.gr

Δείτε επίσης: