Εξόφληση φόρων και στο TAXISnet με κάρτα - Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο

Εξόφληση φόρων και στο TAXISnet με κάρτα - Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο

10/08/2017

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβριο να εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις οφειλές τους προς την Εφορία, απευθείας στο TAXISnet αρχής γενομένης με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ναυτεμπορική"  η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet, που θα κάνει «πρεμιέρα» τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχει στα σκαριά πέντε ακόμη ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διευκόλυνση των υπόχρεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το φετινό επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ η εν λόγω εφαρμογή για την υλοποίηση πληρωμών με κάρτες μέσω TAXISnet έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο λόγω ορισμένων τεχνικών προβλημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, που θα είχαν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των υπόχρεων, αποφασίστηκε να καθυστερήσει για λίγο η υλοποίησή της.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό και εκτός απροόπτου από τον επόμενο μήνα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα -εφόσον το επιθυμούν- να καταβάλουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη του ΕΝΦΙΑ.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ουσιαστικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να χρεώνουν απευθείας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα για την πληρωμή των φόρων, και έτσι να παρακάμπτουν τα γκισέ των τραπεζών.

Ωστόσο, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «σπάνε» την οφειλή τους σε μηνιαίες δόσεις, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν με τη χρήση των πιστωτικών τους καρτών.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, προφανώς χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Δείτε επίσης: