Πετάει ο ελληνικός τουρισμός

«Πετάει» ο ελληνικός τουρισμός

09/08/2017

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Fraport, της γερμανικής εταιρείας που λειτουργεί 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Τους πρώτους επτά μήνες, 14% περισσότεροι επισκέπτες από το εξωτερικό έφτασαν στην Ελλάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβατών εξωτερικού, που χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, σε πάνω από 10 εκατομμύρια.
Μόνο τον Ιούλιο, πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες έφτασαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για το νησί της Κω, αφού φαίνεται πως ο σεισμός δεν επηρέασε την εξέλιξη της τουριστικής της κίνησης.
Το νησί του Ιπποκράτη βαδίζει για ρεκόρ αφίξεων, με άνοδο 18,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Fraport. Στο επτάμηνο, το αεροδρόμιο του νησιού διακίνησε πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες εξωτερικού, από 844.000 που ήσαν πέρυσι.
Πολύ σημαντική είναι εξάλλου και η άνοδος που αποτυπώνεται και στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, καθώς στο επτάμηνο οι διεθνείς αφίξεις εκτοξεύτηκαν κατά 57% και οι επιβάτες που διακινήθηκαν ανήλθαν σε 56,7 χιλιάδες.
Το νησί με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο στο επτάμηνο του έτους ήταν η Ρόδος, καθώς οι επιβάτες εξωτερικού ανήλθαν σε 2,24 εκατομμύρια από 2 εκατομμύρια που ήσαν το 2016.
Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, αφού οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 22,8% και διακίνησε 2,1 εκατομμύρια επιβάτες στο επτάμηνο του 2017. 

Δείτε επίσης: