Το Steam ξεπέρασε σε χρήστες το Xbox Live και πλησιάζει το PlayStation Network

Το Steam ξεπέρασε σε χρήστες το Xbox Live και πλησιάζει το PlayStation Network

09/08/2017

Το Steam ανακοίνωσε μια παρτίδα από νέα στατιστικά σχετικά με τη δημοτικότητά της πλατφόρμας του. Τα αποτελέσματα δείχνουν περισσότερους χρήστες από το Xbox Live και σχεδόν τόσοι, όσοι χρησιμοποιούν το Playstation Network (PSN).
Σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοίνωσε η Valve στο Casual Connect στο Seattle, το Steam έχει 33 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά και όχι λιγότερο από 67 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα (χρήστες που παίζουν ένα παιχνίδι μέσω Steam έστω μια φορά το μήνα).

Τα νούμερα επισκιάζουν τα 53 εκατομμύρια (ανα μήνα) χρήστες του Xbox Live και φτάνει κοντά στα 70 εκατομμύρια του PSN. Οι PC gamers όλο και αυξάνονται και πληθύνονται.
Η ανακοίνωση δεν σταματά εδώ. Η Valve έδειξε και άλλα νούμερα. Συγκεκριμένα, 125 εκατομμύρια είναι οι συνολικά εγγεγραμμένοι χρήστες της πλατφόρμας. Επίσης, η εταιρεία σημείωσε το ρεκόρ των 14 εκατομμυρίων παιχτών που έπαιζαν ταυτόχρονα.
Η εταιρεία μεγαλώνει συνεχώς, μιας και σημειώθηκαν 27 εκατομμύρια χρήστες που πληρώνουν από την αρχή του προηγούμενου έτους με την Ασία να βλέπει μεγάλη αύξηση στους χρήστες της. Υπολογίσιμη δύναμη, αφού το 17% των παιχτών της Steam είναι Ασιάτες.
H Valve έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται, μιας και η ποικιλία παιχνιδιών είναι πραγματικά μεγάλη στο Steam:
“Από shooters και simulators, μέχρι point-and-click adventures. Casual και hardcore παιχνίδια. Μια κοινωνική πλατφόρμα. ‘Ενα μεγάλο κοινωνικό network από gamers. Πολλές επιλογές και ρηξικέλευθες ιδέες, όχι απλά μια μαζική κατανάλωση παιχνιδιών, αλλά πολλαπλές δημιουργίες (όπως η κοινότητα των modders) ”.

Ενημερώνουμε οτι το νέο ”τέρας” της Steam είναι το PlayerUnknown’s Battlegrounds το οποίο είναι πλέον το πιο παιγμένο, μη-Valve παιχνίδι στ0 Steam . ‘Ενα νούμερο το οποίο το ξεπερνούν μόνο μεγαθήρια όπως Counter-Strike: Global Offensive και Dota 2.

Δείτε επίσης: