Ποιος γνωστός μπασκετμπολίστας γίνεται πρεσβευτής της Αθήνας στην Κίνα

Ποιος γνωστός μπασκετμπολίστας γίνεται «πρεσβευτής» της Αθήνας στην Κίνα

18/07/2017

Ο Γιάννης Μπουρούσης, ο σέντερ της εθνικής ομάδας μπάσκετ, που συνεχίζει την καριέρα του σε ομάδα (Zhejiang Guangsha Lions) μιας πόλης 55 εκατομμυρίων κατοίκων, στην Κίνα, είναι ο «υψηλός» πρεσβευτής του συνεργατικού σχηματισμού «Discover North Athens» της Περιφέρειας Αττικής, στην Ασία.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο μετά την ανταπόκριση του Γ. Μπουρούση να διαφημίζει, με την παρουσία του εντός και εκτός γηπέδων στην Κίνα του 1 δισεκατομμυρίου 314 εκατομμυρίων κατοίκων, την Αττική, και ιδιαίτερα τα βόρεια προάστια που μπορούν αποτελέσουν εναλλακτικό πόλο έλξης επισκεπτών λόγω του υψηλού επιχειρηματικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού τους δείκτη. Η συνεργασία εντάσσεται στην προσπάθεια προσέλκυσης της κινεζικής αγοράς, που ξεκίνησε το περασμένο Μάιο με την επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στα βόρεια προάστια και την αδελφοποίηση του ΟΑΚΑ (εταίρος του cluster Discover North Athens) με το Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου.

Ο Γ. Καραμέρος ευχαρίστησε τον διακεκριμένο αθλητή για την αφιλοκερδή ενεργοποίησή του, και εξέφρασε την πίστη ότι θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση τόσο με την αθλητική του αξία όσο και με την προσωπικότητά του όπως έκανε και στην Ισπανία. «Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα κάνει χιλιάδες κόσμο στην Κίνα να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του, είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «για εμάς αποτελεί κέρδος κάθε προσπάθεια προώθησης τόσο της βόρειας Αθήνας όσο και συνολικά της Ελλάδας, ειδικά μάλιστα σε ένα κοινό που μπορεί να προσδώσει σημαντική αξία στο πολιτιστικό και τουριστικό μας προϊόν».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουρούσης ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη σημειώνοντας ότι θα συντρέχει «σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για την ανάδειξη της χώρας μας στο εξωτερικό.

Δείτε επίσης: