Γερμανός ευρωβουλευτής χαρακτηρίζει το Eurogroup ερασιτεχνικό θίασο με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε

Γερμανός ευρωβουλευτής χαρακτηρίζει το Eurogroup ερασιτεχνικό θίασο με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε

17/06/2017

«Tο Eurougroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον κ. Σόιμπλε», δήλωσε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας και ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), Φάμπιο Ντε Μάζι αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου για την Ελλάδα.

Επιπλέον ο κ. Ντε Μάζι επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

Ο αριστερός πολιτικός υπενθύμισε ότι το 90% των «δισεκατομμυρίων διάσωσης της Ελλάδας πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας. Είναι παράλογο να δίνονται σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και ταυτόχρονα να φροντίζουν με τις επιβαλλόμενες περικοπές να μην εξοικονομούνται επαρκή έσοδα».

Ο κ. Ντε Μάζι τόνισε ότι αντί όλων αυτών «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της» και «όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσεις».

«Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί η αναχρηματοδότηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», σημείωσε ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς.

 

Δείτε επίσης: