Η τρομοκρατία χτύπησε το διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισό

Η τρομοκρατία «χτύπησε» το διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισό

13/06/2017

Η Merlin Entertainments, η εταιρία που διαχειρίζεται τουριστικές ατραξιόν όπως το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο οδήγησαν σε μείωση του αριθμού των Βρετανών επισκεπτών και εξέφρασε ανησυχία για τον αριθμό των ξένων τουριστών που αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η μετοχή της Merlin, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος τουριστικών αξιοθέατων και ψυχαγωγικών πάρκων μετά την Walt Disney, υποχώρησε νωρίτερα έως και 4,1%.

Η εταιρεία, που διαχειρίζεται το London Eye και το ενυδρείο Sea Life, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητες της στο Λονδίνο στις αρχές του χρόνου ευνοήθηκαν από την αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών στη Βρετανία, αντανακλώντας την εξασθένηση της στερλίνας.

Σύμφωνα με την Merlin, αυτή η τάση συνεχίστηκε αμέσως μετά την επίθεση στο Γουεστμίνστερ στις 22 Μαρτίου, αν και το συμβάν εκείνο είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί επιβράδυνση στην εγχώρια αγορά της.

Η Merlin δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Μάνστετσερ στις 22 Μαΐου και στη Γέφυρα του Λονδίνου στις 3 Ιουνίου είχαν ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί περαιτέρω η εγχώρια ζήτηση.

«Δεδομένης της καθυστέρησης που υπάρχει τυπικά μεταξύ κρατήσεων και των επισκέψεων, είμαστε επίσης επιφυλακτικοί για τις τάσεις σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό τους επόμενους μήνες», δήλωσε η εταιρία.

Η Merlin, στην οποία ανήκει επίσης η Legoland και θεματικά πάρκα όπως το Alton Towers, ανακοίνωσε ότι οι συνολικές της επιδόσεις από την αρχή της χρονιάς συμβαδίζουν σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις. Σημείωσε ότι το 2016 πάνω από το 70% των κερδών της προήλθε από αγορές εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε επίσης: