Αυτό είναι το σχέδιο για τις 120 δόσεις

Αυτό είναι το σχέδιο για τις 120 δόσεις

12/06/2017

Σε μια ακόμη σκληρή διαπραγμάτευση αναμένεται να επιδοθούν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές, με ζητούμενο αυτή τη φορά, τη νομοθέτηση νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έως 20.000 ευρώ.

Την ώρα που η ρύθμιση του χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απομακρύνονται, η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, αναμένεται να ζητήσει ως αντάλλαγμα τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με έκπτωση στις προσαυξήσεις έως και 100%.

Πρόκειται για τις οφειλές περισσότερων από 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της «Realnews», η κυβερνητική πρόταση προβλέπει τη θέσπιση νέας ρύθµισης εξόφλησης των χρεών έως 20.000 ευρώ προς τα Ταµεία σε 120 δόσεις, ανάλογα µε τις οικονοµικές δυνατότητες του οφειλέτη, αλλά και και µε κριτήριο το αν στο παρελθόν είχε ενταχθεί ή όχι σε προηγούµενες ρυθµίσεις οφειλών.

Στο σχέδιο της ρύθµισης προτείνεται ότι:

-Με εφάπαξ καταβολή της οφειλής, θα γίνεται ολική διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίµων.

-Με εξόφληση της οφειλής σε 60 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα µειώνονται κατά 75%.

-Με εξόφληση της οφειλής σε 120 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα µειώνονται κατά 35%. 

Δείτε επίσης: