Γιατί όλοι πρέπει να κάνουμε δύο δουλειές - Μια ανατρεπτική... συμβουλή

Γιατί όλοι πρέπει να κάνουμε δύο δουλειές - Μια ανατρεπτική... συμβουλή

31/05/2017

Κάνεις δύο δουλειές για να επιβιώσεις; Μην αγχώνεσαι… Ίσως να κάνεις και το σωστό. Τουλάχιστον σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, που υποστηρίζει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε 2 δουλειές.

 «Η πρώτη σου δουλειά θα είναι για να βοηθάς άλλους ανθρώπους. Η δεύτερη θα είναι η κανονική σου δουλειά. Όσο καλύτερος είσαι στην πρώτη, τόσο πιο εύκολη γίνεται η δεύτερη…Όταν σκέφτεσαι την καριέρα σου με αυτόν τον τρόπο, όλα αλλάζουν», αναφέρει.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στην πρώτη δουλειά, στόχος είναι να βοηθάς τους άλλους και να είσαι χρήσιμος, όχι να βγάζεις χρήματα.  Από τη δεύτερη δουλειά είναι που θα λαμβάνεις το βασικό εισόδημα σου και θα καλύπτεις τις ανάγκες σου.

Όπως σημειώνει το Forbes , οι δύο δουλειές δεν συνδέονται πρακτικά μεταξύ τους. Όμως η πρώτη δουλειά  σε κάνει καλύτερο στη άλλη δουλειά. Κι αυτό γιατί μπορείς να χτίσεις ανθρώπινες σχέσεις και να δεις πώς λειτουργούν τα πράγματα τριγύρω σου, ανεξάρτητα από τη δική σου ατζέντα.

Το περιοδικό τονίζει επίσης ότι τη δουλειά από την οποία δεν αμείβεσαι οικονομικά πρέπει να την αντιμετωπίζεις εξίσου σοβαρά.

Στην πρώτη δουλειά μπορείς να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις, ανεξάρτητα των οικονομικών απολαβών, ενώ με τη δεύτερη βγάζεις τα προς το ζειν.

 

Δείτε επίσης: