Πώς ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας έχασε 1,4 δισ. μέσα σε λίγες ώρες

Πώς ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας έχασε 1,4 δισ. μέσα σε λίγες ώρες

09/01/2017

"Μαύρη" ήταν η περασμένη Παρασκευή για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ιαπωνίας,  Ταντάσι Γιανάι, ο οποίος είναι  ιδρυτής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fast Retailing.

Η πτώση των μετοχών της ιαπωνικής εταιρείας λιανικού εμπορίου Fast Retailing, στην οποία ανήκει η Uniqlo, έφτασε το 6,7%  με αποτέλεσμα ο 67χρονος επιχειρηματίας να γίνει φτωχότερος κατά 1,4 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες.  Έτσι, έπεσε από την 35η θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο στην 44η.

Η Uniqlo, η οποία είναι γνωστή για την παραγωγή κορυφαίων ρούχων σε χαμηλές τιμές, ανακοίνωσε την Παρασκευή μεγάλη πτώση στις πωλήσεις του Δεκεμβρίου. Η πτώση αποδίδεται στις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που οδήγησαν σε μειωμένες πωλήσεις χειμωνιάτικων ρούχων.

Ποιος είναι ο Γιανάι

Άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1984 στη Χιροσίμα και από τότε όλο και… επεκτείνεται Μάλιστα αίσθηση είχε προκαλέσει η δήλωσή του ότι το 2020 θα έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων παγκοσμίως, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του H&M και Inditex, στην οποία ανήκουν τα Zara.

 

Δείτε επίσης: