Κοστίζει 130 δολάρια αλλά δεν είναι ένα απλό δαχτυλίδι . Τι είναι;

Κοστίζει 130 δολάρια αλλά δεν είναι ένα απλό δαχτυλίδι . Τι είναι;

06/01/2017

Μοιάζει με μοντέρνο γυναικείο δαχτυλίδι. Στην πραγματικότητα, όμως, το Nimb, όπως ονομάζεται, είναι ένα wearable κουμπί πανικού, που, αν πατηθεί, ενημερώνει φίλους, συγγενικά πρόσωπα, ακόμη και τις Αρχές ότι αυτός που το φοράει βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κοστίζει 130 δολάρια, είναι αδιάβροχο και έχει αυτονομία μπαταρίας διάρκειας δύο εβδομάδων. Επίσης διαθέτει και λειτουργία ηχογράφησης, που συλλέγει αυτομάτως στοιχεία μέσω του smartphone, μόλις πατηθεί το κουμπί πανικού.

Συγκεκριμένα, μόλις ο χρήστης το πατήσει παρατεταμένα για 3 δευτερόλεπτα, το δαχτυλίδι δονείται για να τον καθησυχάσει ότι έστειλε τις σχετικές ειδοποιήσεις και πως η βοήθεια βρίσκεται καθ’ οδόν. Ο μηχανισμός του δαχτυλιδιού συγχρονίζεται  μέσω Bluetooth με την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones, που έχει αποθηκευμένα τα στοιχεία επικοινωνίας ενός «στενού κύκλου ασφαλείας», τον οποίο επιλέγει ο ίδιος ο χρήστης.  Το Nimb βγαίνει σε διάφορα νούμερα, και κυκλοφορεί σε μαύρο και  λευκό χρώμα.

Η ιδέα γεννήθηκε  από την Κάθυ Ρόμα, η οποία τώρα είναι διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας. Αφορμή αποτέλεσε μια επίθεση που είχε δεχθεί η ίδια το 2000 στο δρόμο από έναν άνδρα επειδή αρνήθηκε να του μιλήσει.  Η γυναίκα δέχθηκε εννέα μαχαιριές και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ενός περίοικου. Τώρα, εύχεται το Nimb να σώσει τη ζωή πολλών γυναικών. 

Δείτε επίσης: