Κόρη εκατομμυριούχου προσέλαβε πληρωμένους εκτελεστές για να σκοτώσουν τον πρώην της

Κόρη εκατομμυριούχου προσέλαβε πληρωμένους εκτελεστές για να σκοτώσουν τον πρώην της

04/01/2017

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας η είδηση ότι η κόρη ενός εκατομμυριούχου επιχειρηματία κατηγορείται ότι συνωμότησε με τον πατέρα της για να προσλάβουν πληρωμένους εκτελεστές προκειμένου να σκοτώσουν τον πρώην της όταν χώρισαν.

Ο πρώην της 30χρονης Rebecca Deferia, Jonathan Catchpole, πυροβολήθηκε στο στήθος με κυνηγετικό όπλο όταν τρεις άνδρες εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στην κομητεία Σάφοκ, τον Αύγουστο του 2015. Ο 39χρονος άνδρας σώθηκε τελικά από θαύμα, μετά από πολύωρη και εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ένας από τους εκτελεστές φέρεται, όταν του επιτέθηκαν, να φώναξε «η Ρεβέκκα σε θέλει νεκρό»

Ο πατέρας της 30χροννης, Colin Deferia ήταν ένας πλούσιος και επιτυχημένος επιχειρηματίας με δική του κατασκευαστική εταιρεία, πριν φυλακιστεί. 

Σύμφωνα με το δικαστήριο η γυναίκα  είχε συνεχείς τσακωμούς με τον πρώην σύντροφό της και η εμπλοκή της με τη δολοφονία αποδείχθηκε μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Κι αυτό γιατί επικοινώνησε με καρτοκινητό με την αστυνομία και είπε πως ο πρώην της ήταν διακινητής ναρκωτικών και η επίθεση οφειλόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο εισαγγελέας είπε πως αποδείχθηκε ότι είχε οργανώσει και στο παρελθόν άλλη επίθεση στο αυτοκίνητο του πρώην της, καταστρέφοντας τα φρένα.

Η Deferia, που χώρισε με τον Catchpole τον Ιούνιο του 2013 μετά από 5 χρόνια σχέσης,  αρνείται την κατηγορία του σχεδιασμού της δολοφονίας του πρώην της. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, μετά το χωρισμό τους, η 30χρονη άλλαξε κλειδαριές στο σπίτι που συζούσαν και δεν άφηνε να πάει να πάρει τα πράγματά του.  Στη συνέχεια πήγε με τον πατέρα της στη δουλειά του πρώην της και του άφησαν σακούλες απορριμμάτων με τα ρούχα και τα παπούτσια του τα οποία ήταν κομματιασμένα.  

Κόρη και πατέρας προσέλαβαν αρχικά ντετέκτιβ για να παρακολουθεί τον άντρα και να συλλέξει πληροφορίες για τον ίδιο και τους συγγενείς του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ένα γραπτό μήνυμα που έστειλε ένας από τους εκτελεστές αποκάλυψε πως η αμοιβή τους θα ήταν 12.500 λίρες


Δείτε επίσης: