Δέκα διάσημοι επιχειρηματίες με ασυνήθιστα και περίεργα χόμπι

Δέκα διάσημοι επιχειρηματίες με ασυνήθιστα και περίεργα χόμπι

01/01/2017

1. Warren Buffett

Παίζει και διδάσκει Ουκουλέλε (έγχορδο μουσικό όργανο στο σχήμα της κιθάρας) και έχει μεγάλη συλλογή τέτοιων οργάνων.

2. Bill Gates

Συλλέγει σπάνια βιβλία. Μια φορά πλήρωσε 30,8 εκατ. Δολάρια για ένα χειρόγραφο, το Codex Leicester, που περιέχει κείμενα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

3. Mark Zuckerberg

Του αρέσει το κυνήγι. Για ένα χρόνο έτρωγε μόνο κρέας από τα θηράματά του.

 

4. Elon Musk

Ο ιδρυτής της Tesla Motors συλλέγει αναμνηστικά που έχουν σχέση με τον James Bond memorabilia. Διαθέτει την Lotus Esprit που χρησιμοποιούσε ο πράκτορας 007 στην ταινία «The Spy Who Loved Me».

 

5. Thomas Edison

Ο διάσημος ερευνητής ήταν μανιακός με την υγιεινή διατροφή. Κάποια στιγμή το μόνο υγρό που κατανάλωνε ήταν γάλα ανά τρεις ώρες.

6. Walt Disney

Είχε μεγάλη  αγάπη στον μοντελισμό και συγκεκριμένα στα τρένα. Εκτός από αυτά που βρίσκονται στην Disneyland, είχε ένα τεράστιο τρένο στο γραφείο του και ένα μικροσκοπικό ατμοκίνητο τρένο στην αυλή του.

7. Bob Parsons

Ο Bob Parsons, CEO της GoDaddy, αγαπά το κυνήγι ελεφάντων. Για το χόμπι του αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

8. Sandy Lerner

Ο συνιδρυτής της Cisco Systems  Sandy Lerner έχει συλλογή από λόγχες, κοστούμια εποχής. Επίσης έχει ένα αγρόκτημα 800 στρεμμάτων στη Βιρτζίνια όπου εκτρέφει άλογα για τους αγώνες.

9. Aaron Levie

Ο Aaron Levie, συνιδρυτής της εταιρείας Box , θα ήθελε να ήταν.. μάγος. Από παιδί ασχολείται με τα τρικ και μάλιστα δεν διστάζει να κάνει κάποια κόλπα και μέσα στο γραφείο. Το αγαπημένο του τρικ είναι να εξαφανίζεται μέσα σε τεράστια κουτιά.

10. Jeff Bezos

Ο δισεκατομμυριούχος της Amazon Jeff Bezos χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός γιγαντιαίου ρολογιού 10.000 ετών στο κτήμα του, θέλοντας να στείλει το μήνυμα σχετικά με το πόσο μικρή είναι η ζωή του καθενός.

 

Δείτε επίσης: